O nama
YMCA Serbia je deo najveće i najstarije globalne omladinske organizacije, koja postoji u više od 120 država na celom svetu i broji više od 65 miliona članova. Možete nas pronaći u Bačkom Petrovcu gde se prvenstveno fokusiramo na rad u svojoj zajednici, ali zahvaljujući internacionalnim aktivnostima je naš doseg mnogo širi od granica opštine i države!

Naša misija je osnaživanje zajednice u telu, duhu i umu kroz raznovrsne aktivnosti.
Naša vizija je organizacija koja misli globalno i deluje lokalno - u skladu sa Vision 2030.

Prvu YMCA je 1844. godine u Londonu osnovala grupa mladića predvođenih Džordžom Vilijamsom. Organizacija je rapidno narasla u globalni pokret zasnovan na principima inkluzivnog hrišćanstva. Iako je u prvom delu 20. veka bila prisutna i na našim prostorima, u novijoj istoriji je u Srbiji osnovana 2008. godine u Bačkom Petrovcu, što je čini jednom od najmlađih YMCA na svetu.

YMCA Serbia se nalazi u fazi prelaska sa volonterske u profesionalnu organizaciju, ima dvoje zaposlenih, pet edukatora volontera, sedam članova upravnog odbora i u proseku 150 učesnika programa na nedeljnom nivou.

Vaša podrška i angažovanost su ključni za ostvarenje naše vizije zajednice u kojoj svako ima priliku da raste, uči i doprinosi. Hvala vam što ste deo YMCA Srbija!


Štab

Uključi se u neku od naših aktivnosti, postani član YMCA i iskoristi priliku za upoznavanje sveta kroz neformalnu edukaciju, zabavu i volonterizam!

Slika
Nataša Kinik
Generalni Sekretar YMCA Serbia
Edukatorka za decu i mlade
natasa@ymcaserbia.com
Slika
Kristina Peškir
Projektni koordinator
office@ymcaserbia.com
Slika
Pavel Pavlini
Koreograf
Slika
Mariena Stankovićová – Kriváková
Edukator muzičkih programa za decu
Slika
Michal Struhár
Edukator muzičkih programa za mlade
Slika
Paulina Girizovski
Edukator sportskih aktivnosti za decu
Slika
Hana Tancik
Organizatorka programa za mlade mame
Upravni odbor
Naš upravni odbor čini sedmoro obrazovanih, ostvarenih, mladih ljudi koji su izgradili YMCA u Srbiji od temelja, ali i dalje nastavljaju da doprinose njenom nesmetanom funkcionisanju i napretku. Članovi upravnog odbora su:
01. Martina Benka
02. Martin Krajčik
03. Ivana Ilić
04. Kristian Haška
05. Martin Širka
06. Pavel Pavlini
07. Martina Vitezova


Partneri
Projekti YMCA Serbia su podržani od strane naših internacionalnih partnera. Zahvalni smo na plodnoj saradnji i zajedničkom doprinosu ka boljoj budućnosti lokalne zajednice!


Transparentnost
Temelj našeg odnosa sa partnerima i zajednicom jeste upravo deljenje informacija o radu i pravednom upravljanju resursima. Naši godišnji izveštaji pružaju sveobuhvatan uvid u naše aktivnosti, postignuća i finansijsko stanje tokom prethodne godine.

Otvoreno delimo informacije o projektima, događajima i njihovom uticaju na zajednicu. Takođe, pružamo transparentne finansijske podatke kako biste mogli pratiti kako se koriste resursi koje nam poveravate. Na linkovima ispod možete pogledati naše godišnje izveštaje.
Godišnji izveštaj 2019/2021
Godišnji izveštaj 2022/2023